Gemmologiutbildningar

GEMMOLOGIUTBILDNINGAR PÅ DISTANS VID KRISTALLEN Kristallen AB är distanscenter under The Gemmological Association of Great Britain, du kan läsa mer på http://www.gem-a.com/, samtliga av dessa utbildningar avslutas därför med en internationell examen som om man gör bra ifrån sig leder till att man erhåller ett internationellt certificat inom gemmologi. Kurslitteraturen är på engelska men undervisningen sker på svenska.

FOUNDATION Kursstart 1 februari 2016, examen: juni 2016 eller januari 2017 Studenten arbetar mot en portal där man själv lämnar in svar på frågor men man gör sina praktik och examen på plats i Lannavaara. Pris: 32 000 sek/student I priset ingår en praktikvecka i Lannavaara och examen. Praktikveckan äger rum v. 14 2016 Vill man köpa på sig fler praktikdagar kostar det 1500:-/dag att göra det och då har man tillgång till labb, stenar och lärare 8 timmar per dag måndag till fredag.

DIPLOMA Kursstart 1 februari 2016, examen: juni 2016 eller januari 2017 Studenten arbetar mot en portal där man själv lämnar in svar på frågor men man gör sina praktik och examen på plats i Lannavaara. Pris: 48 000 sek/student I priset ingår 2 praktikvecka i Lannavaara och examen. Praktikvecka ett äger rum v. 14 2016 och praktikvecka 2 äger rum veckan innan examen. Vill man köpa på sig fler praktikdagar kostar det 1500:-/dag att göra det och då har man tillgång till labb, stenar och lärare 8 timmar per dag måndag till fredag.

DIAMANT Kursstart 1 februari 2016 , examen: juni 2016 eller januari 2017 Studenten får pärmar och teoripaket från Gem-A men har en lärare som man kan ställa frågor till via mail här i Lannavaara. Teoretiska examen görs i Lannavaara. Pris för teoripaketet är: 19 000 sek Praktisk vecka och praktisk examen tillkommer på detta pris (räkna med en kursavgift på ca 10 000 sek) och görs i London, datum för detta fås via mail av jenny@kristallen.com. I priset ingår lärarstöd från Lannavaara teoripaket på engelska samt teoretisk examen i Lannavaara.

Inbetalning av hela kursavgiften sker alltid i förskott i samband med anmälan till kursen. Alla priser är inkl. moms. Resor till Lannavaara ingår inte i priset, boende i Lannavaara ingår inte heller i priset men finns att hyra till reducerade studentpriser.