Guldvaskning

År 2023 firade vi 40 års-jubileum av guldvaskning tävlingar i Lannavaara. En helg varje sommar samlas passionerade guldvaskare från hela världen och blir del av VM i guldvaskning.

Hos oss kan du också lära dig att vaska guld!

Boka en tid med någon av våra instruktörer och lär dig tekniken för guldvaskning, bege dig sedan ut i naturen för att leta guld.

Du får en påse som garanterat innehåller 5 guldkorn. Du vaskar först i vår tävlingsbassäng tills du känner att du behärskar guldvaskningens konster.
Därefter visar vi dig vägen till vårt guldvaskarläger, där ni kan prova på guldvaskning i guldets naturliga miljö. Till guldvaskarlägret som ligger ca 1,5 km from Kristallen går ni själva. Där finns en eldplats där man gärna får tända eld, koka sig en kopp kaffe eller grilla något gott.

Från juni till september
Kontakta oss gärna för pris och bokning.
0981-31060
info@kristallen.com

I aktiviteten ingår påsen med guld, provrör att lägga guldet i, lån av vaskpanna och guide i tävlingsbassäng. Guiden är med er ca 40 min och ni får sedan vaska själva i vår bassäng och i vårt läger upp till ett dygn.

Detta är bra att ha med sig: regnkläder och oömma kläder, stövlar. Har man inga egna stövlar så finns det att låna dock inte i alla storlekar.


Här kan ni titta på en video om 2023 VM tävlingar i Lannavaara.