Kristallens personal besitter mångårig kunskap inom ädelsten och guldsmidesområdet. Kristallens personal har gesällbrev inom guldsmide och mästarbrev inom ädelstenslipning samt ett stort antal diplom och certifikat från internationellt erkända institut som Gem-A.
 

Agne Söderström som har grundat Kristallen tillsammans med sin fru Barbro Söderström tilldelades 1996 Sveriges första Mästarbrev i stenslipning. Agne är fortfarande aktiv i Kristallen, Barbro har tyvärr gått bort 1999.
 

Jenny Söderström är Kristallens VD och dotter till Agne och Barbro. Jenny är utbildad FGA gemmolog och har utbildning inom stenslipning.
 

Göran Söderström har gått våra stensliputbildningar, han har gesällbrev och mästarbrev inom guldsmide och ansvarar för våra utbildningar inom guldsmide och stenbearbetning samt arbetar med våra kollektioner och beställningsarbeten.
 

Carola Skum är guldsmed och arbetar med våra utbildningar inom guldsmide och hon arbetar med våra kollektioner och beställningsarbeten .

Birgit Olofsson har utbildning inom stenslipning och jobbar administrativt hos oss och det är oftast Birgit som svarar i vår telefon.

Vi har i övrigt ett brett nätverk med personer som vi ofta anlitar för föreläsningar och andra specialuppdrag.